03 May

Onderhoud van steigerhouten tuinmeubelen

Steigerhouten tuinmeubelen zijn duurzaam en stijlvol, maar vereisen wel enig onderhoud om hun kwaliteit te behouden. Als je de juiste zorg en aandacht aan jouw steigerhouten tuinmeubelen besteedt, kunnen ze jarenlang meegaan en er als nieuw blijven uitzien. In deze blogpost zullen we bespreken hoe je jouw steigerhouten tuinmeubelen kunt onderhouden zodat ze mooi blijven in weer en wind.

Reiniging

Een goede reiniging is essentieel om jouw steigerhouten tuinmeubelen te beschermen tegen vuil en vlekken. Gebruik een zachte borstel of een doek om stof en vuil van de meubels te verwijderen. Als er vlekken zijn, maak dan een oplossing van water en milde zeep en gebruik een spons of doek om de vlekken weg te vegen. Spoel de meubels af met schoon water en laat ze drogen in de zon.

Schuren

Het schuren van jouw steigerhouten tuinmeubelen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Schuur het hout lichtjes met fijn schuurpapier om eventuele ruwe plekken of splinters te verwijderen. Hierdoor zal het hout er ook gladder en mooier uitzien.

Behandeling

Een behandeling met een olie of beits kan helpen om jouw steigerhouten tuinmeubelen te beschermen tegen de elementen en ze er als nieuw uit te laten zien. Kies een product dat geschikt is voor steigerhouten meubelen en volg de instructies op de verpakking. Breng het product aan met een kwast of doek en laat het goed drogen voordat je de meubels weer gebruikt.

Afdekken

Als je jouw steigerhouten tuinmeubelen niet gebruikt, is het belangrijk om ze af te dekken met een waterdichte hoes of ze naar binnen te halen. Hiermee voorkom je dat de meubels beschadigd raken door vocht, regen of sneeuw. Zorg er wel voor dat de meubels volledig droog zijn voordat je ze afdekt om schimmelvorming te voorkomen.

Tips

Hier zijn nog enkele handige tips om jouw steigerhouten tuinmeubelen in topconditie te houden:

  • Plaats de meubels op een vlakke ondergrond om te voorkomen dat ze kromtrekken.
  • Vermijd het plaatsen van hete voorwerpen, zoals pannen of barbecues, rechtstreeks op de meubels.
+